czwartek, 23 lutego 2012

Kurczak gotowany na parze w czerwonym sosie

UPDATE - 18 maja 2012 r.

Coś dla uwielbiających czosnek...

Składniki (na 4 porcje):

  • pierś z kurczaka
  • czerwona papryka (ewentualnie może być żółta)
  • 8 ząbków czosnku
  • 180g koncentratu pomidorowego
  • szklanka wody
  • 2 czubate łyżeczki tymianku
  • sól, pieprz

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy sól i mieszamy. Gotujemy w parowarze 20 minut od czasu do czasu mieszając, aby kawałki mięsa się nie posklejały. Po ugotowaniu mięso przekładamy do zwykłego garnka. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. czosnek kroimy w drobne plasterki. Do garnka z mięsem dodajemy składniki. Gotujemy 20 minut od czasu do czasu mieszając. Podajemy z ryżem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania! :)