sobota, 5 maja 2012

Wątróbka na parze

Baliśmy się jak będzie smakować wątróbka gotowana, a tym bardziej na parze. Jak to się mówi - do odważnych świat należy! :) Udało się i było pysznie :)

Składniki (na 2 porcje):

  • 40dkg wątróbki drobiowej
  • ostra papryka
  • czosnek granulowany
  • zioła prowansalskie
  • pieprz, sól

Wątróbkę wykrawamy z żyłek, myjemy i kroimy na małe kawałki. Posypujemy pieprzem, ostrą papryką, czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Wkładamy do parowaru i parujemy 15 minut, po czym posypujemy solą i parujemy jeszcze 5 minut. Podajemy z kaszą lub ziemniakami.

1 komentarz:

  1. Nie omieszkam spróbować, a do tej pory jedliśmy duszoną z jabłkami i majerankiem:)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania! :)