- 2 plastry karkówki
- 2 łyżki śmietany
- 2 łyżki majonezu
- 4 ząbki czosnku
- bazylia, tymianek, rozmaryn
- kurkuma, oregano
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
Karkówkę rozbijamy młotkiem do mięsa. Solimy, pieprzymy, nacieramy czosnkiem, bazylią, tymiankiem i oregano. Wszystkie przyprawy wmasowujemy w mięso i polewamy delikatnie oliwą z oliwek. Odstawiamy do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie wkładamy do parowara i parujemy 20 minut, po czym odwracamy na drugą stronę i parujemy kolejne 20 minut. Śmietanę, majonez mieszamy z odrobiną bazylii, oregano, kurkumą solą i pieprzem. Mięso polewamy sosem i podajemy z ziemniakami lub warzywami na parze.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania! :)