czwartek, 12 stycznia 2012

Kurczak gotowany na parze po chińsku

Składniki (na 6 porcji):

  • pierś z kurczaka
  • 1 opakowanie mieszanki chińskiej (mrożonka warzywna)
  • 1 puszka mieszanki warzywnej meksykańskiej - Mexico Bonduelle
  • 1 opakowanie Fix Knorr do potraw chińskich
  • sól

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa sól i mieszamy. Zagotowujemy niewielką ilość wody w garnku do gotowania na parze. Gdy woda zacznie wrzeć na wkładkę do garnka wykładamy mięso. Gotujemy ok. 15 minut od czasu do czasu mieszając, aby kawałki mięsa się nie posklejały. Po ugotowaniu mięso przekładamy do zwykłego garnka. Wsypujemy wszystkie pozostałe składniki, dolewany 1-1,5 szklanki wody i zagotowujemy. Doprawiamy solą do smaku i gotujemy jeszcze 20 minut. Podajemy z ryżem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania! :)