poniedziałek, 23 stycznia 2012

Kurczak gotowany na parze w sosie śmietankowo-ziołowym

UPDATE - 22 kwietnia 2012 r.

Składniki (na 4 porcje):

  • pierś z kurczaka
  • 330ml śmietany 18%
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżeczka estragonu
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 2 łyżeczki tymianku
  • sól

Pierś z kurczaka kroimy w małe eskalopki. Mięso odrobinę solimy i wkładamy do parowaru. Parujemy ok. 25 minut. Do małego garnka wlewamy śmietanę, wsypujemy wszystkie przyprawy, lekko solimy i gotujemy ok. 15 minut. Mięso układamy na talerzu i polewamy sosem. Podajemy z ziemniakami lub kaszą jęczmienną perłową i surówką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania! :)