- 2 dzwonka łososia
- cytryna
- przyprawa do ryb
- pieprz
- masło
- 300g marchwi
- 150g fasolki szparagowej
- 150g kalafiora
Marchew obieramy i kroimy na talarki, obcinamy końcówki fasolki szparagowej i kroimy na części, a kalafiora dzielimy na różyczki. Dzwonka skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy przyprawą do ryb i pieprzem z obu stron. Na każde dzwonko kładziemy trochę masła. Do pierwszej podstawki parowaru kładziemy łososia, a do drugiej warzywa. Parujemy 10 minut, po czym łososia odwracamy i parujemy jeszcze 10-15 minut (jeżeli warzywa są jeszcze twarde to trzeba jeszcze trochę je pogotować).
Sprawdź inne przepisy na łososia: kliknij tutaj
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania! :)