piątek, 23 marca 2012

Łosoś na parze z warzywami

Składniki (na 2 porcje):

  • 2 dzwonka łososia
  • cytryna
  • przyprawa do ryb
  • pieprz
  • masło
  • 300g marchwi
  • 150g fasolki szparagowej
  • 150g kalafiora

Marchew obieramy i kroimy na talarki, obcinamy końcówki fasolki szparagowej i kroimy na części, a kalafiora dzielimy na różyczki. Dzwonka skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy przyprawą do ryb i pieprzem z obu stron. Na każde dzwonko kładziemy trochę masła. Do pierwszej podstawki parowaru kładziemy łososia, a do drugiej warzywa. Parujemy 10 minut, po czym łososia odwracamy i parujemy jeszcze 10-15 minut (jeżeli warzywa są jeszcze twarde to trzeba jeszcze trochę je pogotować).


Sprawdź inne przepisy na łososia: kliknij tutaj

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania! :)