poniedziałek, 13 sierpnia 2012

Kurczak na parze z czosnkiem i bazylią

Składniki (na 2 porcje):

  • 1 filet z kurczaka (pół piersi)
  • 2 ząbki czosnku 
  • 4 listki bazylii
  • sól, pieprz

Filet kroimy w niewielkie eskalopki, a czosnek w plasterki. Mięso nacinamy w kilku miejscach i wkladamy w nacięcia plasterki czosnku. Na wierzchu układamy porwane listki bazylii. Mięso posypujemy solą i pieprzem, a następnie wkładamy do parowaru i parujemy 25 minut. Podajemy z warzywami na parze lub surówką.

1 komentarz:

  1. Witam, bardzo fajne masz tutaj przepisy. Od miesiąca również gotuję na parze i również ze względów zdrowotnych (wzjg). Będę często zaglądać, a kilka przepisów już wydrukowałam i czekają w kolejce:) Pozdrawiam.
    Kasia

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania! :)