poniedziałek, 16 kwietnia 2012

Roladki z kurczaka na parze z szynką i serem

Pomysł mojego męża :)

Składniki (na 2 porcje):

  • pół piersi z kurczaka (1 filet)
  • 1 plaster sera
  • 2 plastry szynki
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • zioła prowansalskie

Pierś kroimy wzdłuż na 2 części i rozbijamy, tak aby filety były dość długie. Każdy tak powstały filet solimy i pieprzymy z dwóch stron. Każdy płat mięsa posypujemy szczyptą gałki muszkatołowej, kładziemy plaster szynki i pół plastra sera. Wszystko zwijamy w roladę i spinamy wykałaczkami. Po wierzchu posypujemy szczyptą ziół prowansalskich. Mięso wkładamy do parowara i parujemy 20 minut. Podajemy z ryżem lub ziemniakami i surówką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania! :)