niedziela, 7 października 2012

Kurczak w ziołach na parze

Jeden z najbardziej szybkich i prostych przepisów na kurczaka :)

Składniki (na 2 porcje):

  • 1 filet z kurczaka (pół piersi)
  • Zioła do drobiu (Knorr)
  • sól, pieprz

Filet kroimy w niewielkie eskalopki. Mięso posypujemy solą, pieprzem i dość obficie Ziołami do drobiu Knorra, a następnie wkładamy do parowaru i parujemy 20 minut. Podajemy z warzywami na parze lub surówką.

1 komentarz:

  1. Bardzo pomysłowe przepisy. Wraz z mężem również przestawiamy się na lekką kuchnię. Robiłam już pulpety na parze - Pycha!
    Polecam mielony kminek. Dobrze wpływa na trawienie i aromat potrawy.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania! :)