- 2 plastry schabu
- 2 spore łyżki śmietany
- 2 spore łyżeczki chrzanu tartego (ze słoika)
- sok z cytryny
- sól, pieprz, cukier
- słodka papryka
- zioła prowansalskie
Schab rozbijamy młotkiem do mięsa. Następnie solimy, pieprzymy, posypujemy dość obficie słodką papryką i na koniec ziołami prowansalskimi. Przyprawy wcieramy w mięso i ostawiamy na 3-4 godziny do lodówki. Po tym czasie wkładamy mięso do parowara, parujemy 20 minut, po czym przekładamy mięso na drugą stronę i parujemy kolejne 20 minut. Śmietanę mieszamy z chrzanem, dodajemy kilka kropel soku z cytryny, po szczypcie soli, pieprzu i cukru i mieszamy wszystko ze sobą. Mięso polewamy sosem chrzanowym i podajemy z warzywami ugotowanymi na parze.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania! :)