- pierś z kurczaka
- 1 opakowanie mieszanki chińskiej (mrożonka warzywna)
- 1 puszka mieszanki warzywnej meksykańskiej - Mexico Bonduelle
- 1 opakowanie Fix Knorr do potraw chińskich
- sól
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa sól i mieszamy. Zagotowujemy niewielką ilość wody w garnku do gotowania na parze. Gdy woda zacznie wrzeć na wkładkę do garnka wykładamy mięso. Gotujemy ok. 15 minut od czasu do czasu mieszając, aby kawałki mięsa się nie posklejały. Po ugotowaniu mięso przekładamy do zwykłego garnka. Wsypujemy wszystkie pozostałe składniki, dolewany 1-1,5 szklanki wody i zagotowujemy. Doprawiamy solą do smaku i gotujemy jeszcze 20 minut. Podajemy z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania! :)