- pół piersi z kurczaka (1 filet)
- 2 łyżeczki przyprawy gyros
- 0,5kg ziemniaków
- 1 płaska łyżeczka rozmarynu
- 2 łyżeczki tymianku
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- sól
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy przyprawę gyros i mieszamy, tak żeby każdy kawałek był obtoczony przyprawą. Odstawiamy do lodówki na 4 godziny (może być nawet cała noc - im dłużej tym lepiej). Mięso przekładamy na dolną podstawkę parowaru.
Ziemniaki obieramy, kroimy w niewielką kostkę i myjemy. Posypujemy rozmarynem, tymiankiem, ostrą papryką i solą. Mieszamy, wkładamy na drugą podstawkę parowaru (mięso musi być na niższej podstawce, bo puszcza soki) i parujemy 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania! :)